Pembuka Kata !!“Ketahuilah bahawa kesabaran itu akan mengubur aib-aib, ketabahan itu akan menjadi penutup bagi kekeliruan, dan kedermawanan itu adalah pakaian yang besar yang akan menutup semua kekurangan dan cacat."

Wednesday, January 11, 2017

Tahun Baru Azam Baru?

assalamualaikum dan hye. wahh dah 2017. tak perasan pun. setiap tahun dah meningkat umur. bohong lah kalau tak ada impian dan harapan tahun baru ni. haha. yah i really pray to Him that in this year will bring more happiness in my life, i will be more tough and stronger to face the obstacle and to finish my study, more healthy and pretty. and bohong jugak lah kalau dah umur 22 ni tak pikir pasal pasangan hidup. yah sometimes i think bout it, sometimes i just ignored that feeling cause i want to focus to my future first. but yah i planned that if i can, i want to get married and further my master overseas. hahaha. wht a dream, but who knows kan.

azam tahun ni juga, i want to loose my weight before go for practicum this june. waaaahhh so fast time flies. dah nak jd warga pendidik dah. huhu. ada gaya cikgu ke? hmmm i take it as challenge for myself. i know i can do it. yah well, people might say that it just teaching english subject in school but they did not know the anxiety as a teacher to teach secondary students tu acane. scary wei!

now im having my semester break. yah! it is so boring. i dont feel like wanna to meet my friends. hmmm. i wish that my mood will come back soon. i lost my mood since i went back to johor. haha. weird girl!

dah tak nak bebel dah. i just wish this year, bawa seribu makna dan rezeki melimpah ruah buat ibu ayah abang adik dan keluarga, diberi kesihatan dan dpanjangkan umur mereka juga, lebih kuat dan tabah, berjaya kurus kan badan (i really want too!yes i am), jumpa seseorang yang mampu bahagia kan aku (aminnnn) .

harap pembaca farah pun mcm tu jugk okey. love you, farah.

No comments: