Pembuka Kata !!“Ketahuilah bahawa kesabaran itu akan mengubur aib-aib, ketabahan itu akan menjadi penutup bagi kekeliruan, dan kedermawanan itu adalah pakaian yang besar yang akan menutup semua kekurangan dan cacat."

Sunday, November 8, 2015

come back

Hye, lama x update blog. yah well now im quit busy with my study. pejam celik it is my second year doin my Bachelor in Education (HONS) Teaching English as Second Language (TESL). to be honest every sem i faced many obstacles and many things happened in my life. too manyyy. but yah i still strong enough to face it. Hahaha. i still can love and smile. yes it is! now im already 20. yah betul org ckp semakin berusia kita semakin bnyk dugaan dan cabaran yg akan kita tempuhi. tu yg kdg-kdg akn terkeluar jg dr mulut kita yg "i want to become a child again!" tipu! if kita x de ckp mcm tu. hahaha. itu namanya dugaan yg Allah bg. Allah x akan uji setiap makhluk nya jika kita x kuat untk tempuhi nya. Allah knows better. 

hah! ckp pasal usia ni.tipu kalau xde rasa nk kahwin wei. gatal? ermmm mmg allah bg perasaan tu kat semua manusia rasanya.but yes im still looking for one that yg terima apa adanya aku. hah tipu kalau ckp hati ni xde rasa nk semua tu. but i still not ready for a serious relationship. cuma tengah mencari ramai kenalan lelaki yg ada. yah bukan senang nk cari lelaki yg betul2 terima kita apa ada nya. evethough now pn susah nk cari lelaki baik. 

benar lah apa yg org kata, jika kita baik, Allah akan dtg kan org baik2 untk kita. but for now dont focus about this. Jodoh semua di tangan Allah. buat masa sekrang aku bnyk bdoa kepada Nya untk dberi ptunjuk. jika dia memang jodoh aku dekat kan lah. jika tak jauhkan lah dia dr aku ya Allah. Kau lebih mengetahui sgala nya. huuuuuh. serabut kalau nk pikir soal hati je kan. semua benda x jd nk buat. 

wahhhh nampak sngt aku ni tngh berangan jauh. kahkah. apasalahnya. okey lah ckup lah tu rasanya buat hari ni. aku mengharapkan setiap hari ada lah hari yg lebih baik drpd semalam. Assalamualaikum.