Pembuka Kata !!“Ketahuilah bahawa kesabaran itu akan mengubur aib-aib, ketabahan itu akan menjadi penutup bagi kekeliruan, dan kedermawanan itu adalah pakaian yang besar yang akan menutup semua kekurangan dan cacat."

Saturday, July 2, 2011

Tasik Galilee

salam..hye all reader..hurmm kali ni nk citer plak pasal Tasik Galilee..fara pon baru tahu pasal tasik ni selepas ustaz praktikal kat skola citer pasal ni..ustz Riduan Shah *not sure ejaan nya btol ke x* 
ustz ni best giler,hensem plak tu..HAHA..dan tonjang yg termat sngt..bak kata AZWANA ERICCA "skit tengkok aq tengok cikgu ni..tinggi sngt" aq pnggil ustz ni IRWANSYAH..

da knapa aq puji ustaz ni pula..HAHA..nonsense!!
hurmm ok2 continue lg.. ustaz tu kata ada hadis sahih yg mengatakan ada sebuah tasik ini bila ia smakin kering maka akn turun nya nabi Isa a.s..berdiri bula roma MAK JEMAH mndengarnya..selama ni x tahu pon ada nya sahih yg cerita kan tasik ni..



dalam pembacaan sy tasik ini semakin kering dengan derasnya setiap hari..huuu kan seram tu bila anda baca..apabila tasik ini kering maka turun la Nabi Isa a.s mmbantu Imam Mahadi untuk menentang Dajjal..tasik ini juga dikatakan akan kering dalam tempoh masa 50 tahun..9 tahun telah pon berlalu hnya tinggal 41 tahun saje lg..YA ALLAH hnya ko yg mengetahui segalanya..

hurmm rasanya fara akn smbung lg sbb fara x cukup lg wat research nya..so insyAllah fara akn smbung lg ok..so lau rasa x sabar2 nk tahu lg..korng cari la kat GOOGLE SEARCH ye..

yang baik datang nya dari ALLAH s.w.t yg buruk datang nya dr diri sy yg khilaf ini..
 :| 

No comments: